2011. április 10., vasárnap

Aktuális feladatok!

Kedves Gyerekek!

Ez egy igen hosszú bejegyzés lesz, amelyet megtaláltok a levelesládátokban is! Feladatok, határidők, teendők találhatók benne! Olvassátok végig!

FELADATOK A KÖVETKEZŐ PÉNTEKI (2011. április 15.) FOGLALKOZÁSRA:

1) A 9.a osztály tanulói közül 3 fő összeállít egy PPT-vel kísért prezentációt a digitális bennszülött - digitális bevándorló fogalomkör kapcsán. Google keresőszavak: digitális bennszülött, digitális bevándorló, Prensky.

Keddtől a szakmai blogunk egyik bejegyzése is segíteni fog a prezentáció elkészítésében! Keressétek majd fel időben!
A feladat csoportos munka, tehát közös információgyűjtés, és egy közös prezentáció elkészítése Office PowerPoint segítségével. A prezentációra nagyjából 5-10 percetek lesz a foglalkozáson, így készüljetek. A feladat kötelező jellegű!

2) A 9.c osztály tanulói közül 3 fő összeállít egy PPT-vel kísért prezentációt a Creative Commons fogalomkör kapcsán. Google keresőszavak: creative commons, kreatív közjavak.
Segítségképpen nézzétek meg a szakmai blog legalján található sötétbarna sávban található Creative Commons-ra vonatkozó információkat! A feladat csoportos munka, tehát közös információgyűjtés, és egy közös prezentáció elkészítése Office PowerPoint segítségével. A prezentációra nagyjából 5-10 percetek lesz a foglalkozáson, így készüljetek. A feladat kötelező jellegű!



Aki mindenáron szeretne kimaradni a feladatokból, és másra hárítani a prezentáció elkészítését, nyugalom, aki most kimaradna a prezentáció készítéséből, az legközelebb így is úgy is sorra kerül! Önálló, de csoportos feladatok ezek, amelyek háromfős csapatoknak szólnak!

TOVÁBBI FELADATOK, TEENDŐK:

1) Kérünk Titeket (tanulóinkat), hogy a weblapon található kérdőívet töltsétek ki! A kitöltés nagyjából 15 percet vesz igénybe, két házi feladat között pihenésképpen tökéletes elfoglaltság.

2) Amennyiben a digitális bennszülött nevű fogalom ismeretlen vagy nem érthető számotokra, erre a linkre kattintva tájékozódhattok. A foglalkozáson sajnos nem volt elég idő erről beszélni, de szerintem rá fogtok jönni a kérdés nyitjára. Tájékozódjatok, informálódjatok!

3) A kérdőívben szereplő, ún. web 2.0 alkalmazásokról sem sok szó esett a foglalkozáson, ugyancsak időhiány miatt. Kérünk Titeket, nézegessétek meg a kérdőívben szereplő honlapokat, alkalmazásokat, tájékozódjatok, nézzetek utána funkcióknak, lehetőségeknek!

4) 2011. április 20-án a Verseghy Ferenc Gimnázium örökbe fogadja az iskola udvarán található tiszafát (ez az újonnan felavatott szobrunk melletti hatalmas jószág). Az örökbe fogadáshoz egy szakmai program is kapcsolódik, amely - szerencsétekre - iskolaidőben zajlik. A megjelenés a Műhely tagjainak kötelező (amennyiben nem témazáró dolgozatról maradtok le).
Az időpont tehát: 2011. április 20. (szerda) 9.30-11.30-ig. Ez azt jelenti, hogy a harmadik órára már ne menjetek be, de az ünnepség végén az 5. órára kötelező bemennetek. Megjelenés (igényes) utcai viseletben (értsd: nem kell matrózblúz, fiúknak pláne nem :)

Tiszafa (Taxus Baccata). Köszönjük.
Feladatotok:
- a 2. óráról 9:10-kor csöngetnek ki.
- 9.30-ra kabátostul (ha hideg van) levonultok (szépen, rendezetten) a tiszafához, ahol már lesz egy kisebb gyülekezet.
- az örökbe fogadási ceremónia után (várhatóan) a 28-as teremben (a könyvtár mellett) lesz 2-3 szakmai előadás Szolnok és Szolnok környékének védett természetvédelmi értékeiről - a Ti nyelveteken, szakmai előadóktól. A beharangozó szerint érdekes program lesz.
- az előadásokon tessék figyelni, rendezetten, Verseghy-s diák módjára viselkedni. Kötelező (!!!) jegyzetfüzetet és íróeszközt magatokkal vinni és az előadásokon jegyzetelni. A jegyzeteket a szünet utáni foglalkozáson beszéljük meg, tehát el kell hozzátok majd!
- az ünnepség és a szakmai konzultáció terv szerint 11.30-kor ér véget.
- természetesen ezután folytatódik a napotok az 5. órával.

Köszönjük a figyelmet!
Jó felkészülést, kellemes időtöltést majd az örökbefogadási ceremónián!

Környészkedésre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése