2011. március 28., hétfő

Kezdetek, köszönetek

Itt az ideje adózni...

Lassan egyébként tényleg közeleg az SZJA bevallás határideje, de most nem erről volna szó. Amiért ez a blog beindult, egy kiemelkedően fontos esemény. 2011. tavaszán ugyanis megalakult a nagymúltú tehetséggondozó programokkal és jelenleg is futó tehetségprogrammal rendelkező szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban egy földrajzi-környezeti logikájú és gondolkodású bázis, a KörnyÉszMűhely.

Az idén 180 éves Verseghy Ferenc Gimnázium

Köszönet illeti az Oktatásért Közalapítványt, amely pályázati anyagunkra rábólintva utat engedett ennek a kezdeményezésnek. A maximális pályázati összeg elnyerésében minden bizonnyal nagy szerepe volt a Műhely két vezetője munkájának, akik szerény költségvetést, de annál bátrabb pályázati programot nyújtottak be. Ők is hamarosan bemutatkoznak majd. Hogy miért nevezhetjük szerénynek költségvetésünket s bátornak programunkat, útközben - hetek, hónapok alatt - kiderül majd minden érdeklődő számára. Köszönet illeti tanulóinkat, akik erejüket megfeszítve töltik péntek délutánjaikat eme közösségben, vesznek részt programjainkon, együtt gondolkoznak velünk, játszanak és tanulnak - ahogyan a Műhelyben részt vevő tanárok is tanulnak. Hétről hétre. Mindenképpen megszólításra és köszönetre számíthatnak az iskolában dolgozó kollégák, technikai dolgozók is, akik lassan, de biztosan megszokják és támogatásukról biztosítják a műhelyfoglalkozásokat.

Biztos kihagytam valaki(ke)t. Itt az ideje kommentelni, aki úgy érzi, kimaradt.

Kedves Kollégák! Itt az ideje hozzászokni a "megosztás", "beágyazás", "blogolás", "postolás", "linkelés" és hasonló szakkifejezésekhez. A 21. század dörömböl az ajtón, kérem szépen. És minden retesz ellenére egyszer biztos be fog jönni. Ha kávéval és sütivel várjuk, nem fog bántani, sőt, kezünk alá dolgozik majd. Ha viszont permanensen megpróbáljuk kizárni, előbb-utóbb úgyis ránktöri az ajtót.

Gondolatébresztésként egyik kedvenc médiapedagógiai gyöngyszemünket osztjuk meg! Hogy is mondják... réges-régen egy messzi-messzi galaxisban.... (szigorúan négy ponttal a végén!). Ígérjük, a végkifejlet azért más lesz! :)

Környészkedésre fel!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése